Cu toti am asteptat sa vina vara si daca tot e vara nu strica o plimbare cu barca, este un moment plin de relaxare si perfect pentru a admira diverse peisaje in functie de locatia aleasa.

Noi astazi am ales un loc inedit din Nedherlands, un loc plin de relaxare si cu totul spectaculos. Este locul in care ne-am  intoarce de nenumarate ori si cu siguranta nu ne-am plictisi, este un loc inedit, este singurul sat sub forma de stea, este singurul loc in care nu exista strazi pe care sa circule autovehicole. Aici nu exista sosele sau alte cai moderne de transport, ci numai alei si  canale. In acest sat linistit viata pare desprinsa direct dintr-un basm. Localnici si turisti se plimba a gale pe aleele pline de o oaza de poveste sau pe canale . Fie ca merg la pas, fie ca se plimba cu bicicleta sau cu mijloacele marine (barci, vaporase) cu toti se bucura de aerul curat si tablourile spectaculoase ale acestui loc minunat numit Giethoorn din Nedherlands.

Satul  magic si gospodariile taranesti acoperite cu stuf dateaza din secolul al XVIII-lea, si, deloc surprinzator, atrage multi turisti care sunt dornici de o petrecere sau un sejur intr-un sat asa diferit. Cunoscut  sub denumirile de “Venetia Olandei” sau “Mica Venetie a Nordului”, incantatoarea localitate Giethoorn este situata in partea de nord a Tarii Morilor de Vant, mai precis in provincia Overijssel si pare a fi desprinsa din povesti. Giethoorn se afla la o distanta de circa 95 km fata de capitala Olandei. Daca doresti sa calatoresti cu transportul in comun din Amsterdam, poti lua trenul pana in orasul Steenwijk timp de o ora si jumatate si apoi sa iei autobuzul 70 sau 249 . Iar daca circulati cu masina personala va aducem aminte ca in Giethoorn nu exista deloc drumuri, astfel ca cine calatoreste aici cu masina personala, este nevoit sa o lase in afara satului si sa strabata pe jos minunatele punti de lemn sau sa inchirieze o barca. O data ajunsi aici , cea mai buna metoda de a explora superba ” Venetie a Olandei” este printr-o croaziera pe canal. Puteti lua biletele de la fata locului pt croaziere sau puteti opta si pentru o rezervare online pentru suma de 7,5 Euro (pentru copii, biletul este de numai 4,5 Euro). Barcile sunt destul de confortabile, iar in cazul in care vremea este ploioasa, puteti opa pentru mine vaporase, aceastea sunt incalzite si acoperite. O calatorie cu ambarcatiunea in jurul Giethoornului dureaza o ora, iar daca doriti sa mergeti si in vegetatie in jur de ora si jumatate.

Daca tot ajungeti in acest loc minunat sa profitati de ocazie si sa  vizitati Museum Giothoorn. De asemenea, sa popositi la terasele de pe canale  si sa savurati gustul fin al branzerurilor din locatiile de specialitate, iar nu in ultimul rand sa savurati o inghetata de la gelaterie ( am mancat cea mai buna inchetata din ultima perioada aici, am simtit gustul adevarat al laptelui si savoarea inedita a inghetatei din copilarie).