Acest articol m-am hotarat sa-l scriu in urma unui „workshop” de la  munca, asa ca astazi astern cateva randuri.

 • Albul  – este o culoare a puritatii si simplitatii, transmite inocenta , rafinament si bun gust,  adesea aceasta culoare a fost evitata si este evitata in tinutele zilnice pentru ca se murdaresc usor.  Totuși, albul exact cum am spus mai sus are multiple semnificatii si sugereaza adesea luxul prin simplitate. Este culoarea stilului minimalist, prin definitie.

  Albul este plin de semnificatii, chiar daca este o non-culoare, o extrema a simplitatii, aparent. In moda materiale de culoare alba sunt o splendoare, chiar daca este un material pretentios si sofisticat in purtare. Iar momentul inedit care vine in ajutorul tuturor de a purta tinute lejere, vaporoase si pline de eleganta este vara. Acest anotimp  este  sezonul albului si al puritatii, al tinutelor vaporoase din materiale lejere care impiedica si stopeaza razele puternice ale soarelui. Albul reflecta lumina si da senzatia de racoare. Din aceasta cauza este culoarea preferata in perioada in care temperaturile sunt ridicate.

  Impreuna descoperim cat mai multe despre alb, o culoare a bunului gust si a rafinamentului, incarcata de simboluri. Aceasta culoare semnifica  fie absența, fie suma culorilor, ceea ce confera unei tinute un intreg. Majoritatea uniformelelor din punctele cheie sunt de culoare alba ( medici, asistenți, marina, alimentatie publica etc ). Este si o culoare sacra, a papalitatii si catolicismului.

  Inca din cele mai vechi timpuri rochia traditionala pentru mirese este alba. Rochia de mireasa transmite eleganta, simplitatea, inocenta si rafinamentul  femei in cea mai importanta zi din viata sa.

  Spuneam mai sus ca aceasta culoare este folosita si in tinutele medicilor si a asistentilor. De ce credeti ca s-a ales aceasta culoare? Pentru ca simbolizeaza curatenia si sugereaza un mediu steril.

 • Negrul este ambasadorul luxului, dar in acelasi timp o culoare cotroversata. Pe de o parte este asociata raului, pe de alta parte durabilitati si increderii, elegantei. De asemenea,  inspira autoritate si  putere, pe de alta parte disperare, jale. Negrul este culoare care  simbolizeaza rautate, dar in acelasi timp prudenta si inelepciune.
  Negrul este culoarea preferata in tinutele elegante , business. Majoritatea persoanelor care activeaza in domeniu business poarta negru pentru ca este o culoare formala si inspira putere. Dar exista si domenii in care negru este prezent si are cu totul si cu totul alte semnificatii. De exemplu,  preotii poarta negru pentru a-si arata supunerea fata de Dumnezeu. In viata de zi cu zi majoritatea doamnelor aleg tinute clasice de culoare neagra, pentru ca negru creeaza ideea de subtire/slab.  Hainele negre au fost si sunt un simbol al stilului, sofisticarii.

La sfarsitul secolului anteriorin , sezonul estival  era dominat de negru, iar usor -usor a aparut albul care a inceput sa faca revolutie in acest sezon. Era nevoie de a opune clasicului  conservatorism un nou punct de vedere original. Negru era purtat in exces inculusiv vara, contrar realitati. Aceasta culoare atrage razele soarelui si, deci, nu e deloc racoros, dar datorita  misterului creat  si mai ales potentialului sau sexy, au inceput sa apara foarte multe tinute combinate din cele doua culori.

Astfel, eleganta  impreuna cu confortul isi dau mana pentru a fi un tot unitar. De asemenea, combinatia celor doua culori creeaza armonia clapelor de pian care ne incanta sufletul.