Daca iti doresti sa ajungi in capitala Moldovei , trebuie neaparat sa vezi principalul obiectiv turistic al Iasului si anume Palatul Culturi care gazduieste in interiorul sau nici mai mult nici mai putin de patru muzee.

Practic , complexul Muzeal National „Moldova” Iasi are sediul central in Palatul Culturii, unde se afla patru muzee de talie nationala:

  • Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”
  • Muzeul de Istorie a Moldovei
  • Muzeul de Arta
  • Muzeul Etnografic

Complexul are in subordine si alte obiective muzeistice de pe teritoriul orasului Iasi si, respectiv, al judetului. Daca doriti sa acordati mai multa atentie acestor obiective va recomandam sa va interesati si de ofetele pe care le au  sau sa consultati direct site-ul lor inante de a ajunge la destinatie. Atentiemuzeele sunt inchise lunea si in sarbatorile legale, programul de vizitare al muzeelor este de marti pana duminica, intre orele 10.00 – 17.00 (ultimul bilet, la 16.30). Iar in momentul de fata exista o pauza pentru dezinfectarea suprafetelor si aerisirea spatiilor  de la 13.00-13.30.

Merita sa vizitati acest obiectiv atat in exterior cat si in interior. Noi am vizitat de nenumarate ori acest loc minunat si cel mai mult iubim sa stam pe pajistea din curtea palatului pentru  recreere. In poalele ansamblui se afla Palas Mall care are nenumarate magazine si terase. Acest loc este minunat atat pe timpul zilei cat si seara, daca vrei sa ai parte de un pranz sau o cina inedita cu siguranta gasesti un loc la una din terase.

In Moldova se mananca mult si bine! Asa ca pregateste-te daca nu ai fost pana acum in aceasta zona. 🙂

Cele mai uriase portii noi le-am intalnit la restauran Oscar si credeti-ne pe cuvant ca nu le facem reclama, ci pur si simplu am ramas surprinsi ca a trebuit sa plecam cu mancare la pachet. Portiile de mancare au fost foarte generoase si efectiv mai mult de jumatate a ramas in farfurie, nu mai vorbim ca nu am reusit sa ne atingem de desert.

Daca te-ai hotarat sa da-i o fuga pana in capitala Moldovei, noi iti uram sa ai parte de clipe de poveste!