Babele de la Ulmet sau trovanții din Muntii Buzaului, se regasesc pe lista atractiilor turistice ascunse din Romania, dar și a  celor mai frumoase. Babele de la ulmet sunt niste piatre usiase asezate la intamplare de natura , dar care ofera o imagine inedita celor care calca pragul potecilor din jurul acestora. Formele acestor pietre sunt destul de ciudate, dar extrem de interesante, asemănătoare unor bile, farfurii zburatoare sau chiar carapace de țestoase, ori balene.

Trovantii sunt definiti de catre geologi ca fiind forme de micro-relief dezvoltate din nisip, cizelate de catre apele calcaroase subterane in mii de ani. Trovantul cel mai inalt din zona are in jur de doi metri inatime. Datorita formelor ciudate, acestea sunt denumite de catre localnici „pietrele vii”.
Drumul dureaza, din orasul Buzau, în jur de 40 de minute. Trebuie sa va inarmati cu putina rabdare si sa va bucurati de zona rupta din povestile de la tara.

Noi am vizitat acest punct turistic  intr-o zi tarzie si  calduroasa de toamna, cu aceasta ocazie ne-am bucurat de un tablou plin de culoare.