Beneficiile gutuilor  un adevarat izvor de  sanatate .  Fructele care apar toamna  sunt adevarate medicamente pentru o serie de organe. Consumul de gutui  cel putin o data pe saptamana reduce riscul apartiei cancerului cu pana la 20 %, datorita continutului mare de pectine, tanini si o serie de antioxidanti care anihileaza radicalii liberi.

Gutuile se inrudesc atat cu merele cat si cu perele, avand nutrienti si vitamine pe care le contin ambele fructe. Tocmai de aceea sunt recomandate in tratarea bolilor gastrointestinale si ajuta la intarirea intregului sistem imunitar. Pentru ca au in compozitie un continut destul de mare si de potasiu, gutuile sunt recomandate in problemele cardiovasculare. Potasiul scade presiunea vasculara si are rol antiinflamator, fiind un adevarat analgezic.

Gutuile stimulează pofta de mâncare, tocmai de aceea sunt recomandate in  dieta copiilor in combinaţie cu miere de albine, morcov, mere. Vitamina C din compoziţia unui suc de gutui este un adevarat  remediu pentru răceală, gripă , viroze de sezon.  De fapt, nu doar vitamina C este principalul factor, ci tot continutul ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier, ele intaresc sistemul imunitar si il ajuta sa lupte.  Consumul acestor fructe scapa copilul  sau chear si pe tine de tot felul de medicamente sintetice.

In plus, indiferent de modul in care le consumam, fie crude, coapte, uscate, fierte – gutuile îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului.

In articolul urmator  – va prezint un desert delicios usor de facut in casa si care o sa bucure intreaga familie.