Lămâile ofera o serie de benefiici, tocmai datorita continutului ridicat de  vitamina A, vitamina E, vitamina B6, vitamina C, acid folic, acid pantotenic, tiamină, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc și fosfor.

Cel mai important beneficiu este ca ne ajuta foate mult in procesul de dieta sau detoxifiere. Antioxidanții din lămâie ne  ajuta să slăbim mai ușor și mai rapid. Topesc grăsimea și favorizează eliminarea toxinelor din țesuturi. În plus, lămâile pot calma anumite simptome neplăcute ale dietelor, ca arsurile gastrice, constipația sau starea de vomă. În cazul multor persoane, ceaiul de mentă cu lămâie taie pofta de mâncare, iar fiind perioada aceasta calda , recomandam un condum intens de limonade (fie simple , fie cu menta, fructe).

De asemenea, daca ne dorim un rezultat vizibil putem opta pentru apa simpla cu lamaie, aceasta are multiple beneficii, nu mai este un secret pentru nimeni. Numeroase diete au inclus-o în ritualul zilnic sau chiar dacă nu vrei să slăbești, apa cu lămâie îți va da energie și hidratare, dacă o vei consuma imediat după trezire.

Apa cu lămâie are un secret care ne poate ajuta cu adevărat să slăbim un număr impresionant de kilograme, fără efort sau foame.

Dacă slăbitul este totuși obiectivul principal, trebuie să știi că apa cu lămâie are o schemă care te poate ajuta să dai jos kilograme bune în cel putin o lună de zile.

Dacă ai probleme cu greutatea, dar nu ai timp sau vointa de a merge la sala, dacă alte diete nu funcționează, uite cum poți scăpa de cel putin 8-10 kilograme în 30 de zile. Această dietă este foarte simplu de ținut, de majoritatea persoanelor. Tot ce trebuie sa faci este ca, in fiecare zi, sa bei un amestec de suc de lămâie cu apa, inainte de prima masa a zilei. Cantitatea celor doua lichide variaza, conform unei scheme pe care o gasiti mai jos.

Schema recomandata pentru scaparea kilogramelor in plus:

Ziua 1: sucul de la o lămâie cu un pahar de apa

Ziua 2: sucul de la o lămâie cu 2 pahare de apa

Ziua 3: sucul de la o lămâie cu 3 pahare de apa

Ziua 4: sucul de la o lămâie cu 4 pahare de apa

Ziua 5: sucul de la 2 lămâi cu 5 pahare de apa

Ziua 6: sucul de la 2 lămâi cu 6 pahare de apa

Ziua 7: sucul de la 3 lămâi cu 10 pahare de apa

Ziua 8: sucul de la 2 lămâi cu 6 pahare de apa

Ziua 9: sucul de la 2 lămâi cu 5 pahare de apa

Ziua 10: sucul de la o lămâie cu 4 pahare de apa

Ziua 11: sucul de la o lămâie cu 3 pahare de apa

Ziua 12: sucul de la o lămâie cu 2 pahare de apa

Ziua 13: sucul de la o lămâie cu un pahar de apa

Ziua 14: sucul de la 3 lămâi cu 10 pahare de apa

Consumul de apa calda cu lămâie  pe stomacul gol are proprietati diuretice puternice si accelereaza metabolismul. Asta inseamna ca ne scapa de retentia de apa din organism, ne pune metabolismul in functiune si ne ajuta corpul sa se detoxifice, iar aceste efecte se resimt si pe cantar.

Procesul de detoxifiere a  pielei și corpului, are urmari benefice si vizibile in urma consumului de apa cu lămâie, curata sistemul digestiv de toxinele acumulate peste noapte din corpul nostru . Lămâia este un diuretic natural si ne ajuta corpul sa se detoxifice. Continutul mare in vitamina C ajuta si el la eliminarea impuritatilor din sange si contribuie la o piele mai curata si mai sanatoasa.

Consumul de apa cu lamaie alcalinizează corpul, desi lămâia este un aliment acid, cand ajunge in corp devine unul din cele mai puternice alimente cu efect alcalinizator. Contine atat acid citric cat si acid ascorbic, ambele foarte usor de metabolizat, care favorizeaza absorbtia mineralelor in sange.

Stimulează digestia – lămâia este un tonic digestiv, ajuta stomacul la digestie si stimuleaza intreg tractul gastrointestinal, chiar are un impact pozitiv bacteriei Helicobacter pylori. Daca bei o apa plata cu lămâie in fiecare dimineata, te vei simti mai energic, vei scapa de constipatie si de toate neplacerile care vin la pachet cu problemele digestive.