Prajitura cu foi de napolitane este preferata mea si se numara printre retele pregatite de mama in copilaria mea, este foarte usor de facut si este super delicioasa. Cel mai mult imi place pentru ca are in compozitie doua dintre ingredientele mele preferate: caramel si nuca.

Ingrediente:

  • 300 g nuca
  • 250 g zahar tos
  • 200 g unt 82 % grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 150 ml apa
  • 4 oua
  • 1 pachet foi de napolitana
  • o esenta de rom / opional

Pentru aceasta reteta de napolitane cu caramel si nuci avem  nevoie de putine ingrediente pe care probabil le aveti si voi deja in casa. In primul rand, facem un amestec simplu de zahar pudra, unt si oua. Daca nu aveti zahar pudra puteti sa-l obtineti foarte rapid cu ajutorul robotului de macinat cafea sau imi aduc aminte de metoda veche pe care o folosea mama cu ajutorul unui sucitor pe care il plimba peste zaharul asezatat intre o coala de hartie pana acesta devenea pudra.  Caramelizam putin zahar tos si peste el turnam amestecul facut inainte. Va rezulta o crema de caramel delicioasa pe care o transformam in ceva si mai delicios adaugandu-i si nuca maruntita. Mie imi place sa am bucati mici din miezul de nuca si nuca macinata fin. De asemenea, imi mai place sa simt aroma esentei de rom pe care nu ezit s-o folosesc inculsiv la aceasta reteta. Crema obtinuta o intindem peste foile de napolitana, cat mai uniform posibil si dam prajitura la frigider peste noapte.

Astfel crema se va intari si foile de napolitana se vor inmuia putin. Foarte important este sa lucram repede cu crema de caramel. Aceasta se poate intari foarte repede si va fi imposibil s-o intindem uniform. Pentru foile de napolitana, eu folosesc de obicei foi de diminsiuni dretunghiulare mici si foi rotunde. Puteti cumpara si foi mari, dar va trebui sa le taiati in jumatate. Cele routunde imi plac foarte mult pentru torturi , voi reveni intr-un alt material si cu modul in care prepar torturi cu foi de napolitane.
Sunt convinsa ca veti savura cu drag aceasta prajitura. De asemenea ,  sunt sigura ca vor deveni unele dintre preferatele voastre in cazul in care nu se numara printre parajiturile preferate ale copilariei voastre. Pentru mine, ramane prajitura rapida pe care o voi prepara de fiecare data familie, mai ales atunci cand vrem un desert bun si usor de facut. As putea spune ca se afla pe locul doi dupa clatite.  Daca aceste napolitane cu crema de caramel si nuca v-au adus aminte de copilarie, puteti incerca si alte retete  cum ar fi salamul de biscuiti sau bomboanele  cu visine din visinata.